AANKOOPPROCES


Als u eenmaal besloten heeft het huis van uw dromen te kopen zijn er meerdere professionals nodig om dit te realiseren, zoals een makelaar, advocaat, notaris, adviseur, etc. Casa-Carina stelt voor u een speciaal geselecteerd team samen dat bij u past, want niet iedere professional klikt met u. Let op: met de aankoop zonder hulp van professionals loopt u een hoog risico. Een onbekend terrein, de taalbarriѐre, verborgen valkuilen, speciale Spaanse wetten en onbekende regels, etc., die u mogelijk voor een langere tijd kunnen achtervolgen.


KOSTEN BIJ AANKOOP


U moet er vanuit gaan dat u bovenop de verkoopprijs een extra percentage moet betalen om al uw bijkomende kosten te dekken zoals belasting, vergoeding advocaat, vergoeding notaris, inschrijfgeld, de kosten voor de makelaar, etc. Deze kosten zijn exclusief de kosten van Casa-Carina.

- standaard circa 11% bovenop de verkoopprijs van het onroerend goed
- met een hypotheek moet u rekening houden met circa 12%


SPAANSE BELASTINGEN


"Nothing is certain but death and taxes" van Daniel Defoe bevat niets dan de waarheid en ook in Spanje bent u belasting verschuldigd.

  • de Spaanse fiscus maakt een onderscheid tussen een fiscaal ingezetene (resident) en een niet- fiscaal ingezetene (niet-resident)
  • in 2012 heeft Spanje een speciaal progressief belastingtarief systeem geïntroduceerd
  • te betalen in Spanje: inkomstenbelasting, speciale vermogenswinstbelasting, onroerendgoedbelasting, gemeentelijke Plusvalia, IVA (=BTW) op bouwgrond, overdrachtsbelasting (ITP)
  • bij verhuur van onroerend goed moet inkomstenbelasting over de huurinkomsten betaald worden

  • De fiscus is één van de weinige administraties die in Spanje wél goed werkt. Vroeger werd de betaling van deze belasting nauwelijks gecontroleerd, maar hiervan is nu geen sprake meer. De fiscus heeft 4 jaar tijd om u een belastingaanslag te sturen met een toeslag van 20% met hierbovenop de wettelijke interesten.

    Casa-Carina: De aankoop-adviseur voor uw Spaanse casa