WAAROM EEN TWEEDE HUIS


Uit onderzoek is gebleken dat het land waar vaker vakantie wordt gehouden meestal ook de locatie wordt voor een tweede huis. De Costa del Sol is een zeer gewilde regio voor mensen die een tweede huis bezitten. De voor de hand liggende gebruiksdoeleinden zijn:
. voor eigen vakanties (60%)
. voor verhuur (35%)
. investering/belegging (25%)
. semigratie/overwintering (18%)
. pensionering / emigratie (35%)


Aan het begin van de zoektocht is het van groot belang om e.e.a. te bepalen, zoals:

 - wat voor soort huis u zoekt: een appartement, finca, rijtjeshuis, vrijstaande villa
of penthouse
- bestaand ('tweedehands') of nieuwbouw
- in welke omgeving: aan de kust, bij een haven, in de stad, in het binnenland, etc.
- met welk doel koopt u uw Spaanse casa


Bij elke optie moet uw woning passen bij de desbetreffende criteria. Bijvoorbeeld: als u een golf fanaat bent dan is het niet aan te raden om een woning te kopen naast een tennisbaan of ver van de golfbanen, maar te kiezen voor een golf resort! Als u geen behoefte heeft om veel tijd te besteden aan het onderhoud en veiligheid van uw tweede woning, dan is een appartement in een beveiligd resort geschikter dan een vrijstaande villa. Als u een woning koopt voor de verhuur zal het interieur anders gekozen moeten worden dan als het voor uzelf gekocht is. Het klinkt zo eenvoudig, maar de praktijk toont vaak het tegenovergestelde .... en dan is het te laat.
Het kopen van een woning kan snel gerealiseerd worden, maar het kopen van de juiste woning in de goede omgeving voor de meest scherpe prijs is de uitdaging.

Casa-Carina: De aankoop-adviseur voor uw Spaanse casa